Banánový chlebík z mandľovej a pohánkovej múky
Tento chlebík sa u nás pečie veľmi často. Máme ho všetci veľmi radi s rôznymi obmenami. Táto verzia je z mandľovej a pohánkovej múky, a keďže mám v poslednej dobe strašnú chuť na čokoládu, tak som ju pridala aj do tohto chlebíka. Výsledok bol naozaj úžasný. Vláčny, s chuťou banánov a čokolády.
Budete potrebovať:
4 menšie prezreté banány
1/3 šálky roztopeného masla
4 kopcovité PL medu
1 vajce
100 g mandľovej múky (používam mleté mandle z Lidlu)
100 g pohánkovej múky (dá sa kúpiť aj v DM alebo v bioshope)
1 ČL jedlej sódy bikarbóny
1 ČL prášku do pečiva
štipka soli
50 g čoko kúskov alebo nasekanej čokolády
papier na pečenie
formu na chlebík
1/3 šálky roztopeného masla
4 kopcovité PL medu
1 vajce
100 g mandľovej múky (používam mleté mandle z Lidlu)
100 g pohánkovej múky (dá sa kúpiť aj v DM alebo v bioshope)
1 ČL jedlej sódy bikarbóny
1 ČL prášku do pečiva
štipka soli
50 g čoko kúskov alebo nasekanej čokolády
papier na pečenie
formu na chlebík
Postupujeme následovne:
- Zapneme rúru na 180 C.
- Prezreté banány rozmačkáme vidličkou.
- Pridáme roztopené maslo, med, vajíčko a premiešame.
- V druhej miske si zmiešame sypké suroviny: mandľovú múku, pohánkovú múku, sódu, prášok do pečiva a štipku soli.
- Sypké suroviny vsypeme do banánovej zmesi.
- Primiešame čoko kúsky alebo nasekanú čokoládu.
- Formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie a vylejeme do nej cesto.
- Pečieme na 180 C približne 45 min. Každá rúra je iná, tak treba cesto sledovať a špajdľou skúšať, či je už upečené.
Nech vám chutí! Lahodne. Spoločne. Bez lepku.
0 comments